page_banner

Lithtech 3.2V 100Ah LiFePO4 Батерија 3.2V 100Ah литиум железо фосфатна ќелија

1. Добри безбедносни перформанси, полимерната батерија нема да предизвика експлозија, структурата е безбедна и сигурна.

2. Мала тежина, лесна за транспорт, заштедете ги трошоците за транспорт.

3. Внатрешниот отпор е мал, може да биде помал од 2mΩ, што ја намалува само-потрошувачката и го продолжува работниот век.

4.Lifepo4 батеријата има голем капацитет и може да биде серија и паралелна

5. Перформансите за испуштање се постабилни, а дизајнот на заштитното коло е поедноставен.

Квантитет:
  • 3.2V 100Ah
  • Литтех
  • 3.2V 100Ah

Предности на 3,2 волти Lifepo4 призматичен полнеж Ellелија на батерии:

Подолг век на траење на батеријата - 6000 пати животен циклус, 10 пати повеќе од батериите со оловна киселина

Ниско само-празнење

Бесплатна меморија

Перформанси на стабилно празнење и полнење.

Извонредна термичка стабилност

Широки перформанси на температурата

Заштита од краток спој

Заштита од прекумерно полнење и над празнење

Преку сегашната заштита

Лесно носење и инсталирање - може да се носи и инсталира во која било насока

Брзо полнење - околу 4 ~ 6 часа за целосно полнење

Помала тежина - 1/2 ~ 1/4 тежина во споредба со LA батериите

Не бара промена во системот за полнење на батерија со оловна киселина

Подобра безбедност - благо топло, без експлозија и пукање, без истекување

Еколошки - без отровно олово, без киселина, без тешки / ретки метали,

Без гасови за време на полнењето, без истекување и загадување

 

Апликации:

Нашите батерии се идеални за

Рекреативни возила / соларни / електрични возила / складирање надвор од мрежата / морска индустрија.

електрични автомобили, модели на авиони, електрични алатки, колички за голф, туристички тренер, електрични мотоцикли, електрични велосипеди, батерии за лаптоп, електрични алатки, соларно напојување, LED светилка, електрични алатки, мобилни уреди, резервна моќност итн.
Патнички и комерцијални хибридни електрични возила со приклучок (PHEV)
Електрични возила за патнички и комерцијални батерии (BEV)

 

Зошто LiFePO4 батерија? Безбедност и еколошки-материјалот со Li-фосфат има многу подобра способност за термичка отпорност; не експлодира под екстремни услови. Има целосна еколошка хемија наспроти отровна оловна киселина и Ni-MH. Изведба и стабилност - многу повисоко моментално излегување на струја од конвенционалните батерии. Овие циклуси на траење на батеријата имаат нормално работење од околу 5 години. Ефикасно за трошоците - многу ефикасно споредување со конвенционалната батерија во однос на трошоците за скапиот систем на контролор и задачите за професионално одржување. Голема конзистентност - Ние ги совпаѓаме пред породувањето.

 

Не Опис / ставка Спецификација Забелешки
1 Номинален капацитет 100.0Ах 2,5-3,65V50А струја на празнењеПочетен статус
2 Минимален капацитет 100,0 Ах

2,5-3,65V

50А струја на празнење

Почетен статус

3 Опсег на работен напон 2,50 - 3,65V НА
4 Почетен внатрешен отпор .0,35mΩ * Почетен статус* 50% СПЦ
5 Почетна СПЦ ≈40% СПЦ (40 Ах) НА
6 Опсег на температура на полнење 0 ~ 55 Погледнете во 2.2
7 Опсег на температура на испуштање -20 ~ 55 Погледнете на 2.3
8 Циклус живот > 5000+
9 Тежина 2,25 кг НА

 

3.2v 100ah

3.2V 100Ah4

Брзи линкови

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Пошта:  christine@lith-tec.com
Тел: + 86-755-23772509
Мобилен: + 86-15013751033
Факс: 86-755-23772509

    

Остави ги своите пораки

Анкет корпа ( 0)
0